گلوکز

گلوکز

Category

توضیحات

گلوکز یک قند ساده (کربوهیدرات) است که به شکل گلیکوژن در بدن ما ذخیره می شود و می تواند در هر زمان برای پاسخگویی به نیاز سلول مورد نظر بسیج شود: این سوخت بدن ما است. گلوکز در خون منتقل می شود، میزان گلوکز خون را می توان با دستگاه قند سنج اندازه گیری کرد. هورمونی به نام انسولین مسئول حفظ سطح ثابت گلوکز در خون است.

گلوکز ماده ای است که در بسیاری از شیرینی ها و قنادی ها وجود دارد اما به ندرت در فهرست مواد تشکیل دهنده یک دستور غذا یافت می شود. به طور عمده توسط متخصصان و صنایع غذایی استفاده می شود، با این وجود یک عنصر ضروری برای موفقیت برخی شیرینی ها، شیرینی ها یا بستنی ها است. این یکی از “ترفندهای” کوچک حرفه ای است که گاهی در دستور العمل ها حذف می شود.

 

ویژگی های گلوکز:

کربوهیدرات ضروری که به عنوان یک بستر انرژی برای بسیاری از سلول های بدن عمل می کند

قند خون سطح گلوکز موجود در خون است

گلوکز اضافی می تواند منجر به عدم تحمل گلوکز و سپس دیابت نوع 2 در طولانی مدت شود

کمبود گلوکز در بدن می تواند منجر به هیپوگلیسمی کم و بیش شدید شود

 

آیا شربت گلوکز برای سلامتی مضر است؟

شربت گلوکز چندین دهه است که به طور گسترده توسط صنایع غذایی استفاده می شود. مزایای عملی بسیاری آن را به یک غذای انتخابی تبدیل می کند: برای مدت طولانی نگهداری می شود، استفاده از آن آسان است، ارزان است و آماده سازی مواد غذایی را اعتیاد آورتر می کند. مصرف بیش از حد این مخلوط گلوکز و فروکتوز برای سلامتی بسیار مضر است. فروکتوز با دوز بالا در واقع باعث افزایش سریع تری گلیسیرید و کلسترول خون می شود. بنابراین باعث افزایش اضافه وزن، آسیب شناسی کبد و بیماری های قلبی عروقی می شود.

 

خواص شیمیایی

فرمول گلوکز C6H1206 است، این یک مونوساکارید و به طور دقیق تر یک آلدوهگزوز بسیار محلول در آب است. در واقع، دارای یک تابع آلدهید و شش اتم کربن است. جرم مولی گلوکز 180.1559 گرم بر مول است. ایزومر D آن در محیط و موجودات زنده گسترده ترین است. گلوکز منبع اصلی انرژی برای سلول های زنده است. گیاهان آن را به عنوان نشاسته و حیوانات به عنوان گلیکوژن ذخیره می کنند. گلوکز توسط خون منتقل می شود، هر چه بیشتر باشد، سطح قند خون بالاتر می رود.

 

کاربردهای گلوکز

همه اشکال گلوکز صنعتی کاربردهای مشابهی در صنایع غذایی و خوراک دارند. در تولید مواد غذایی از گلوکز برای دستیابی به خواص فیزیکی مطلوب محصول نهایی استفاده می شود، به این معنی که عمدتاً به عنوان یک افزودنی کاربردی استفاده می شود. ویسکوزیته را بهبود می بخشد، شیرینی را افزایش می دهد و به عنوان یک تقویت کننده طعم عمل می کند. قدرت شیرین کنندگی آن نسبت به سایر قندها مانند ساکارز کمتر است اما شاخص حلالیت در آب بیشتر است. از این محصول به عنوان نگهدارنده در محصولات شیشه ای و کنسرو نیز استفاده می شود.

 

در صنعت خوراک دام به عنوان مکمل غذایی و منبع انرژی در مخلوط های مختلف خوراک دام استفاده می شود. همچنین طعم و خوش طعمی محصول نهایی را بهبود می بخشد.

 

در تغذیه ورزشی، گلوکز یک عنصر محبوب در نوشیدنی ها و قرص ها است که برای پر کردن شکاف های انرژی بعد از تمرین استفاده می شود. علاوه بر این، گلوکز در صنعت داروسازی به عنوان یک عنصر در نمک ها و مایعات داخل وریدی برای کمک به بیماران برای بازگرداندن سطوح گلوکز، مواد مغذی و الکترولیت و تامین کالری مورد استفاده قرار می گیرد.

 

در صنعت آرایشی و بهداشتی، گلوکز به عنوان یک مرطوب کننده عمل می کند، یعنی از اپیدرم در برابر از دست دادن آب محافظت می کند و خاصیت ارتجاعی لایه شاخی را بهبود می بخشد. در محصولات مو، موها را مرطوب کرده و از دو شاخه شدن موها جلوگیری می کند. به دلیل طعم شیرینی که دارد به محصولات لب اضافه می شود و از کریستال شدن محصول در گردن بطری جلوگیری می کند.

 

از گلوکز در صنایع شیمیایی نیز استفاده می شود. برای تولید اسیدهای آلی مختلف، به عنوان مثال اسید استیک، اسید فوماریک یا اسید لاکتیک استفاده می شود. گلوکز همچنین نقش مهمی در تولید سوخت های زیستی ایفا می کند. این بستر اصلی تولید آنها است، به ویژه در فرآیندهای تخمیر.

 

استفاده گسترده از گلوکز در صنایع غذایی

گلوکز به طور گسترده در صنایع غذایی استفاده می شود. از آنجایی که طعم شیرین و ویسکوزیته را به محصولات می بخشد، در بخش شیرینی پزی یکی از مواد تشکیل دهنده شیرینی، بستنی، دسر، خامه، ژله، مربا و همچنین یک سری نوشیدنی ها و نوشیدنی های طعم دار است.

 

همچنین به دلیل نقشی که در واکنش میلارد در تهیه رول، نان، کلوچه و کیک دارد، در پخت نیز استفاده می شود. گلوکز از طریق فرآیند کریستالیزاسیون به محصولات پخته شده رنگ قهوه ای می بخشد و عمر مفید آنها را افزایش می دهد. گلوکز می تواند بافت محصولات پخته شده را بهبود بخشد و آنها را جویدنی و مرطوب کند. به عنوان یک مرطوب کننده عمل می کند و رطوبت را حفظ می کند که به حفظ تازگی و ماندگاری محصولات پخته شده کمک می کند.

در فرآوری میوه و سبزیجات، فرم پودری گلوکز، تازگی و ماندگاری محصولات را افزایش می دهد.

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “گلوکز”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • شربت اینورت