فروکتوز

فروکتوز

Category

توضیحات

فروکتوز در دسته ایزومرهای گلوکز قرار می گیرد زیرا دارای ترکیب شیمیایی مشابه (C6H12O6) اما ساختارهای متفاوتی هستند. فروکتوز به طور طبیعی میوه ها و عسل را با هم ترکیب می کند. اثر موضعی مثبتی روی پوست دارد. با این حال، در صورت مصرف مکرر می تواند عوارض جانبی ایجاد کند. در ترکیب با گلوکز، ساکارز را تشکیل می دهد.

فروکتوز که از نظر ترکیب شیمیایی در بین مونوساکاریدها طبقه بندی می شود، یک قند ساده یا قند میوه است که بخشی از کربوهیدرات ها است. مولکول آن 6 اتم کربن دارد. بنابراین، بخشی از گروه هگزوزها است.

فروکتوز یک ماده کریستالی محلول در آب، بی بو و بی رنگ است. با داشتن طعم شیرین، عمدتاً در انواع توت ها، میوه جات و برخی سبزیجات یافت می شود. نسبت آن می تواند از میوه ای به میوه دیگر متفاوت باشد. به عنوان مثال، 100 گرم سیب حاوی 6 گرم فروکتوز است.

فروکتوز از نشاسته های گیاهی برای تولید شیرین کننده های مصنوعی به دست می آید. فروکتوز از هیدرولیز نشاسته ذرت با تبدیل آنزیمی جزئی گلوکز به فروکتوز تولید می شود. این کار با استفاده از آماده سازی آنزیمی گلوکز ایزومراز انجام می شود. برخلاف قندهای صنعتی، این ماده دارای شاخص گلیسمی پایینی است. این کمتر از گلوکز است.

به لطف خواص شیمیایی و فیزیکی، فروکتوز به ویژه در صنایع غذایی استفاده می شود. هیگروسکوپیک، دارای قرابت با آب است. در دمای پایین محلول است و تراکم را افزایش می دهد، که آن را به یک عامل مرطوب کننده جالب برای بیسکویت ها، نانوایی ها و شیرینی ها تبدیل می کند.

 کاربرد فروکتوز چیست؟

فروکتوز یک مرطوب کننده است. هنگامی که آن را ترکیب می کند، محتوای آب را در بسته بندی خود و پس از استفاده تثبیت می کند.

فروکتوز همچنین به صورت شربت به عنوان طعم دهنده در آماده سازی های مختلف استفاده می شود. ساختار شیمیایی آن به آن اجازه می دهد تا مولکول های آب را در تمام طول خود حفظ کند. رطوبت را از پوست خارج می کند.

خواص شیمیایی

فروکتوز یک مونوساکارید (قند ساده) از خانواده کتوز است. به صورت خام به وفور در میوه ها یا عسل یافت می شود. همراه با یک مولکول گلوکز، ساکارز را تشکیل می دهد که به شکر سفید معروف است. فروکتوز همچنین وارد ترکیب لاکتولوز، رافینوز و بسیاری از اوزیدهای دیگر می شود. فروکتوز و گلوکز هر دو قند ساده هستند. فرمول شیمیایی آنها نزدیک است و فقط در محل کربن متفاوت است، بنابراین آنها اپیمر هستند.

فرمول فروکتوز C6H12O6، جرم مولکولی آن 180.156 است.

علاوه بر این، فروکتوز یک لایه بردار موضعی است که آلودگی و میکروب ها را از روی پوست پاک می کند. با از بین بردن سلول های مرده آن را تصفیه می کند. بنابراین پوست را صاف و درخشان می کند.

کاربرد فروکتوز در صنعت

به دلیل آنکه فروکتوز یک شیرین کننده است در صنعت داروسازی برای طعم دهندگی به شربت ها، در صنایع غذایی بعنوان شیرین کننده و طعم دهنده به آبمیوه ها و آبنبات ها و سایر موارد استفاده های مفیدی دارد.

فروکتوز همچنین خاصیت حالت دهنده دارد. پس از اعمال بر روی پوست، لایه ای روی سطح ایجاد می کند تا از آن در برابر عوامل محیطی محافظت کند. فروکتوز همچنین یکی از متحدان موها است، زیرا آنها را آبرسانی می کند.

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “فروکتوز”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • شربت اینورت